ŠTO učiniti ako ...
... vaša beba ne želi jesti ništa što nije smiksano?
Neke bebe vole jesti piree, ali kada im jednom servirate krutu hranu one je prihvate.Najčešće bebama treba izvjesno vrijeme da se priviknu.
... vaša beba odbija mješovitu/krutu hranu?
Uvođenje kašičice bebama nakon četvrtog mjeseca zna ponekad biti jako teško.za neke bebe.Ukoliko vaša beba ne želi jesti kašičicom i odbija ponuđenu hranu ...
... mislite da vaša beba ima grčeve?
U prvim mjesecima života većina dojenčadi ima probavne tegobe koje većim dijelom nastaju zbog nedovoljno razvijenog probavnog sustava.
...mislite da vaša beba ima problem sa stolicom?
Novorođenče najčešće ima 1-2 stolice dnevno, zlatno žute boje. Neka novorođenčad, prvenstveno na prirodnoj ishrani, imaju stolicu poslije svakog obroka.
... vaša beba bljucka ili povraća?
Većina novorođenčadi bljucka i povraća malu količini mlijeka ukoliko nisu podrignule.Ovo je sasvim normalno i može se nastaviti u sljedećih nekoliko mjeseci
...vaša beba ima bijele naslage u ustima/soor?
Ova blaga gljivična infekcija usta izgleda kao malo veće točkice mlijeka prilijepljene na usne, sluznicu obraza, jezik i nepce dojenčeta.
... mislite da vaša beba ne posisa dovoljno?
Bilo da beba doji ili se hrani bočicom vrijeme sisanja će varirati.Neke bebe sisaju brže od ostalih, a nekim danima će trebati više nego uobičajeno.
... imate problem sa svojim bradavicama?
Dojenje može učiniti vaše bradavice osjetljivima. Najčešće je uzrokovano lošim držanjem bradavice u bebinim ustima
.. vaša beba ima proljev?
Ukoliko stolica vaše bebe postane česta i vodenasta, promjenutog mirisa i boje, moguće je da vaša beba ima neku vrstu infekcije. Konsultirajte se s vašim liječnikom.
... stolica vaše bebe je promijenila boju?
Bebe koje su na majčinom mlijeku imaju stolicu zlatno žute boje i kiselkastog mirisa.Kako vaša beba raste i uzima druge namirnice tako će se i stolica mijenjati konzistencijom i bojom.
... vaša beba nema stolicu?
Majčino mlijeko je lako probavljivo i kompletno se apsorbira u bebinom tijelu.Zbog toga se ne trebate brinuti ukoliko vaša beba nema stolicu par dana.
... vaša beba plače?
Vaša beba plače jer je gladna. Ukoliko je vrijeme za hranjenje ubrzo nije strašno ako vaša beba plače pet minuta ako ste vi u sred nekog važnog posla.
... vaša beba štuca?
Vrlo male bebe štucaju nakon hranjenja. To često iznenadi mlade majke ali nema razloga za zabrinutost. Podizanje bebe često pomogne.
... vaša beba treba podrignuti?
Najbolji način za podrigivanje je uspaviti bebu, pridržati joj leđa i nježno tapkati njena leđa.Držite je uz rame dok to radite
... vaša beba ne pije dovoljno?
Bebine potrebe za hranjenjem variraju. Neke bebe su sporo pijuće a neke su pohlepne u želji za zadovoljenjem
... nemate dovoljno mlijeka?
Ukoliko mislite da nemate dovoljno mlijeka,pokušajte vašu bebu hraniti češće. To obično pomaže u podsticanju lučenja mlijeka.
... mislite da je vaša beba imala alergijsku reakciju?
Ukoliko vaša beba često ima stomačne tegobe u vidu grčeva, proljeva ili kožnog osipa, plače mnogo, to može biti jedan od znakova alergijske reakcije.
... mislite da vaša beba ne jede dovoljno?
Što i koliko je dovoljno? Za svako dijete to je različito. Jedini pravi dokaz napredovanja u težini i razvoju je, u stvari, njegov zdravstveni...
POSTAVITE NAM PITANJE
Sva prava pridržana © EUROMAND d.o.o. , Široki Brijeg
Dizajn i programiranje © REMEDIJA